2021-03-31 08:27:33• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyei üzletember volt az RMÜE legutóbbi beszélgetésének meghívottja

Noha a koronavírus-járvány és az ennek megfékezése érdekében bevezetett szigorítások miatt az elmúlt időszakban szakmai találkozókat, konferenciák sem lehetett szervezni, a Romániai Magyar Üzleti Egyesület mégis megtalálta azt a módszert, mely által a gazdasági élet kiemelkedő szereplői mégis találkozhatnak.

„A Romániai Magyar Üzleti Egyesület célja, hogy olyan referenciaértékű üzleti közösséget alakítson ki, melynek tagjai bizalommal fordulhatnak egymáshoz gazdasági kérdésekkel, problémákkal, illetve hogy az egyesület a kapcsolati tőke platformjává és gazdasági szakértők tömörülésévé váljon. A múlt heti rendezvény nyomán megfogalmazódott az igény, hogy térképezzük fel a romániai magyar gazdasági elit szereplőit, akiknek tapasztalatait és életútjukat körbejárhatjuk és inspirálódhatunk ezekből” – mondta el az egyesület képviseletében Ferenczy Ágnes RMÜE-ügyvezető. E hiánypótló kezdeményezés azonban nem csak a gazdasági élet aktív résztvevői számára hordozhat értéket, hanem mindazoknak a fiataloknak is, akik a bemutatott karrierutak és üzleti sikerek révén követendő példát, ösztönzést nyerhetnek az életük további alakításához.


Az ügyvezető által említett rendezvénysorozat egy online térben megvalósuló, főként szakmai kérdésekre fókuszáló találkozó, melynek nyitóeseményén Váradi József, a WizzAir társalapítója és vezérigazgatója, illetve Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország CEO-ja képviseltette magát. Az elmúlt hét folyamán, március 25-én megrendezésre került a sorozat második állomása is, mely során Diósi László RMÜE-elnök, az OTP moldáv leánybankjának vezetője Lieb Mihály szatmári üzletemberrel, az Autonet Import Kft. egyik alapítójával beszélgetett arról, hogy milyen hatással volt a több mint egy éve tartó COVID-válság a gazdaságra.


Az eseményt két platformon is lehetett követni: maga a beszélgetés a Microsoft Teams felületén valósult meg, de az érdeklődők a Facebookon is becsatlakozhattak az eseménybe. Mint megtudtuk, a rendezvénysorozat ezen állomása különösen nagy népszerűségnek örvendett, ugyanis mind a Teams-en keresztül, mind a közösségi oldalon a szokottnál jóval többen, kb. 120-an követték egyszerre az eszmecserét, mi több, utólag is több százan keresték fel a RMÜE Facebook-oldalát, hogy bepótolják a lemaradást. S noha az egyesület fókuszában a romániai magyar üzleti élet áll, a beszélgetés számos magyarországi hallgatót is vonzott.


Annak érdekében, hogy az esemény még interaktívabb, még személyesebb legyen, az egyesületi tagok egy gourmet kóstolócsomagot is kaptak, melynek tartalmát aztán mindenki egy időben, az online esemény során fedezhette fel. Lévén, hogy a beszélgetés meghívottja a Szatmár megyei vállalkozó, Lieb Mihály volt, ezért a díszes doboz is olyan kézműves termékeket rejtett, melyek megyénk ízeivel-zamataival ismertették meg az RMÜE-tagokat. Bekerült a csomagba például a Nachbil három csúcsbora, egy különleges kecskesajt, a Weinberger húskészítményei és pálinkája, a Crush Wine Shop két kóstolópohara, illetve a teljes gourmet élmény érdekében egy ugyancsak lokális kötődésű kávé- és teaválogatás is helyet kapott e színes válogatásban. Mindezeket a hallgatóságnak nem más, mint Görbe Edgárd, a Nachbil pincészet ügyvezető igazgatója mutatta be. A pincészet egyébként nemrégiben 10 ország közel 150 résztvevőjének is tartott már online borbemutatót, tehát megvolt már a kellő tapasztalat az ilyen, online térben tartandó bemutatókhoz.

Tekintettel arra, hogy mennyi érdeklődőt vonzott a Romániai Magyar Üzleti Egyesület beszélgetéssorozatának legújabb állomása, a szervezők már most biztosak benne, hogy a közeljövőben folytatni fogják a kezdeményezést, ezzel is tovább építve a gazdasági élet szereplői közti kapcsolatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: